|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Gołąbki z kaszą jaglaną |
|
Poziom: średni Głosów: 9 Ocena: 2.56 Składniki: Otóż kasza jaglana jest najzdrowszą kaszą ze wszystkich kasz. Na okres przeziębieniowy, oraz dla nas kobietki. Wypadające włosy, sucha skóra , kruche paznokcie po kaszy jaglanej będa wracały do poprzedniej świetności!!!! Proponuję kilka potraw w towarzystwie tej kaszy. Myślę, że będziecie zadowolone z takiego towarzystwa i , że zawsze w szafce kuchennej znajdzie się dla tej "osobistości" miejsce.
Podaję składniki na gołąbki z kaszą jaglaną.
- kapusta
- kasza jaglana
- marchew
- pieczarki
- świeża papryka (kolor dowolny)
- mięsko mielone
- jajko
- pieprz, sól, curry, kurkuma
|
Opis przygotowania: Kapuste parzymy tak jak na gołąbki, wycinamy głąbka i przygotowujemy sobie dośc duże liście na gołąbki.
Farsz.
Kaszę najpierw płuczemy w gorącej wodzie. Gotujemy, odparowujemy. Marchew ścieramy na wiórki. Gdy kasza ostygnie, mieszamy ją z marchewką, z pokrojonymi w kosteczke pieczarkami i pokrojoną w kosteczkę papryką, dodajemy mięso mielone i dokładnie ze sobą mieszamy. Doprawiamy do smaku pieprzem, solą , curry i kurkumą.
Następnie na liście serwujemy porządną ilość farszu i zawijamy tak by się nierozleciały. Układamy w głębokim garnku, jeden na drugim. OSobno w rondlu rozpuszczamy 4 kostki rosołowe, gotujemy, dodajemy 1 koncentrat pomidorowy. Zalewamy gołąbki i na małym ogniu dusimy je z godzinę. Zalezy jak szybko zmięknie kapusta. nie może byc za twarda i nie może być za miękka. |
|
|
Przepis został dodany przez: syladance | Przepis czytano już 9305 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 1) |
zjem Dodał/a ~basia dnia 2012-11-21 08:01:31
Wszystko super, tylko kiedy i do czego użyć jajka?
|
|
|
|