przepisy kulinarne
  
Rejestracja | Zapomniałem hasła





Grecki sos pomidorowy

Poziom: łatwy
Głosów: 6
Ocena: 4.33
Składniki:
1 kg dojrzałych pomidorów,
3 łyżki oliwy z oliwek,
2 - 3 ząbki czosnku,
2 łyżeczki soli,
1.2 łyżeczki pieprzu czarnego,
łyżka cukru,
łyżeczka bazylii,
posiekana natka pietruszki.

Opis przygotowania:
Rozgrzać oliwę w rondlu, włożyć posiekany czosnek i natkę pietruszki (co najmniej 3 łyżki), smażyć na małym ogniu przez 3 min. Dodać obrane ze skórki pomidory bez pestek oraz pozostałe składniki, przykryć i dusić na bardzo małym ogniu ok. 45 min., aż sos zgęstnieje. Całość zmiksować i ewentualnie doprawić.
Region:  Kuchnia grecka
Sposób przygotowania:  Duszone
Przepis czytano już 8663 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)
















Chcesz być informowany o wszelkich nowościach w serwisie? Wpisz swój adres e-mail:

Wpisz się
Rezygnacja


strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin