przepisy kulinarne
  
Rejestracja | Zapomniałem hasła





Grilowane owoce w sosie brzoskwiowym

Poziom: łatwy
Czas: 30 min.
Głosów: 1
Ocena: 5.00
Składniki:
- 3 gruszki
- 3 jabłka
- 3 banany
- masło
- szczypta cukru
- szczypta cynamonu

Sos brzoskwiniowy:
- 100g orzechów włoskich
- 2 łyżki soku z cytryny
- 2 łyżki nalewki lub likieru owocowego
- puszka brzoskwiń
- 3-4 łyżki cukru

Opis przygotowania:
Owoce obrać ze skórek. Usunąć gniazda nasienne z jabłek, pokroić na półćwiartki. Gruszki pokroić na półćwiartki, banany w grube plasterki. Przygotować arkusze folii aluminiowej, wysmarować je masłem, i na każdym układać po kilka kawałków owoców, posypać szczyptą cukru i cynamonu. Folię szczelnie zawinąć i ułożyć pakunki na średnio rozgrzanym grillu. piec od 5 do 10 minut z każdej strony. podawać gorące z sosem brzoskwiniowym.

Sos brzoskwiniowy:
Orzechy zalać sokiem z cytryny i likierem lub nalewką. Odstawić na kilkanaście minut. Brzoskwinie wyjąć z zalewy i zmiksować blenderem w głębokiej misce, na gładką masę. Dodać orzechy i ponownie zmiksować, na koniec dodać cukier i starannie wymieszać. przed polaniem owoców schłodzić.
Opis / Uwagi:
Sos można też podawać do lodów i ciast.
Sposób przygotowania:  Grillowane
Przepis został dodany przez:  intruz
Przepis czytano już 3190 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)
















Chcesz być informowany o wszelkich nowościach w serwisie? Wpisz swój adres e-mail:

Wpisz się
Rezygnacja


strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin