przepisy kulinarne
  
Zapomniaem hasa





Grzaniec z rodzynkami migdałami i wanilią


Poziom: b. atwy
Czas: 15 min.
Porcji: 6 osób
Gosw: 2
Ocena: 4.00
Skadniki:
- czerwone wino1 litr
- rodzynki 100 g
- migdały bez skórki 100 g
- cukier waniliowy - 1 opak
- zmielony kardamon 1/2 łyżeczki
- cynamon 1 laska
- cukier brązowy 50 gram
- winiak 50 ml

Opis przygotowania:
Wino wlać do garnka.
Dodać rodzynki, migdały, cukier waniliowy, kardamon i laskę cynamonu. Podgrzać, a następnie podgrzewać na małym ogniu ok 10 minut.
Do rondelka wsypać cukier i zalać winiakiem.
Składniki podpalić długą zapałką i odczekać, aż cukier się stopi.
Dodać do gorącego wina, wymieszać.
Grzaniec z dodatkami wlać do szklanek.
Podawać z łyżeczkami.
Przepis zosta dodany przez:  termar
Przepis czytano ju 3785 razy.
 dodaj swoje zdjcie tej potrawy (zdj: 1)
 napisz swj komentarz (wpisw: 0)



Doda/a termar
















strona gwna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin