przepisy kulinarne
  
Rejestracja | Zapomniałem hasła





Grzyby marynowane wg Teresy

Poziom: średni
Głosów: 4
Ocena: 3.00
Składniki:
- 1 kg grzybów
- 15 dag cebuli, (maleńkie)
- 2 szklanki wody
- 1/2 szklanki 10% octu lub kopiasta łyżeczka kwasu cytrynowego
- po kilka ziaren pieprzu i ziela angielskiego
- liść laurowy
- szczypta nasion gorczycy

Opis przygotowania:
Do marynowania nadają się prawie wszystkie grzyby, a najsmaczniejsze marynaty otrzymuje się z grzybów jednego rodzaju - prawdziwków, kurek, gąsek, maślaków, opieńków, kozaczków czerwonych rydzy itd.
Grzyby z przyciętymi trzonami obgotowujemy w dość dużej ilości lekko osolonej wody, przez około 10 minut, a następnie odcedzamy, przelewamy zimną woda.
Układamy w słoikach, i przekładamy małymi cebulkami,które wcześnie były krótko sparzone. jeśli cebula jest duża to kroimy ją w grube krążki..także sparzmy.
Do każdego słoika wkładamy przyprawy.
Zagotować wodę, dodać ocet, zalewę przyprawić do smaku cukrem i solą.
Gorącą zalewą napełniać słoje z grzybami, zamknąć i wstawić do pasteryzacji. Pasteryzować około 30 - 40 minut.
Przepis został dodany przez:  termar
Przepis czytano już 4288 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 1)






helloo???
Dodał/a ~Przypadkiem dnia 2008-10-21 20:01:45

Przepis jest kradziony












Chcesz być informowany o wszelkich nowościach w serwisie? Wpisz swój adres e-mail:

Wpisz się
Rezygnacja


strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin