przepisy kulinarne
  
Rejestracja | Zapomniałem hasła





Grzyby z sosem orzechowym

Poziom: łatwy
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
0.5 kg grzybów,
0.75 szkl. oleju,
2 cebule,
3 - 4 pomidory,
1 łyżka mąki,
1 łyżka masła,
0.5 szkl. zmielonych orzechów włoskich,
5 - 6 zmiażdżone ząbki czosnku,
1 łyżka posiekanego koperku,
1 łyżka posiekanej pietruszki,
sól.

Opis przygotowania:
Pokrojone grzyby dusić w oleju. Wyjąć je z oleju i dusić w nim posiekaną cebulę. Dodać obrane ze skórki i starte na tarce pomidory. Mąkę przypiekać na suchej patelni, wymieszać ją z 0.5 szkl. letniej wody, dodać do warzyw i wszystko dusić. Na koniec dorzucić uduszone grzyby, zalać ciepłą wodą tak, by pokryć wszystkie składniki. Dusić pod przykryciem na słabym ogniu przez 15 min. W międzyczasie roztopić masło i dodać do niego zmielone orzechy oraz czosnek. Mieszankę tą dodać do dania wraz z posiekanym koperkiem i pietruszką.
Region:  Kuchnia bułgarska
Sposób przygotowania:  Duszone
Przepis czytano już 4762 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)
















Chcesz być informowany o wszelkich nowościach w serwisie? Wpisz swój adres e-mail:

Wpisz się
Rezygnacja


strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin