|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Grzyby z sosem orzechowym |
|
Poziom: łatwy Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: 0.5 kg grzybów,
0.75 szkl. oleju,
2 cebule,
3 - 4 pomidory,
1 łyżka mąki,
1 łyżka masła,
0.5 szkl. zmielonych orzechów włoskich,
5 - 6 zmiażdżone ząbki czosnku,
1 łyżka posiekanego koperku,
1 łyżka posiekanej pietruszki,
sól.
|
Opis przygotowania: Pokrojone grzyby dusić w oleju. Wyjąć je z oleju i dusić w nim posiekaną cebulę. Dodać obrane ze skórki i starte na tarce pomidory. Mąkę przypiekać na suchej patelni, wymieszać ją z 0.5 szkl. letniej wody, dodać do warzyw i wszystko dusić. Na koniec dorzucić uduszone grzyby, zalać ciepłą wodą tak, by pokryć wszystkie składniki. Dusić pod przykryciem na słabym ogniu przez 15 min. W międzyczasie roztopić masło i dodać do niego zmielone orzechy oraz czosnek. Mieszankę tą dodać do dania wraz z posiekanym koperkiem i pietruszką. |
|
Region: Kuchnia bułgarska | Sposób przygotowania: Duszone | |
Przepis czytano już 7356 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
|
|
|