przepisy kulinarne
  
Rejestracja | Zapomniałem hasła





Guacamole II

Poziom: łatwy
Głosów: 1
Ocena: 5.00
Składniki:
- 2 duże awokado
- 1 duży pomidor
- 1 cebula
- 1 - 2 papryczki chilli
- 2 gałązki świeżej kolendry
- sok z 1 cytryny
- sol

Opis przygotowania:
Cebulę obrać, opłukać, drobno posiekać. Pomidor sparzyć, zdjąć skórę, pokroić na kawałki i wyjąć pestki. Kolendrę opłukać i drobno pokroić. Chilli opłukać, pokroić na plasterki i oczyścić z nasion pod bieżącą, zimną wodą. Dobrze osączyć na sicie. Awokado opłukać, przeciąć wzdłuż na pół, usunąć pestki i łyżeczką wyjąć miąższ. Miąższ z awokado przełożyć do miski. Rozgnieść widelcem i od razu skropić sokiem cytrynowym. Dodać pokrojone pomidory, cebulę, kolendrę i plasterki chilli. Wymieszać, doprawić cytryną i solą. Podawać z tortillami. Guacamole jest rodzajem pasty, w którym macza się tortillę.
Region:  Kuchnia meksykańska
Sposób przygotowania:  Na zimno
Przepis czytano już 5362 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 1)






czosnek!!
Dodał/a ~oleander dnia 2007-10-06 11:03:58

avokado rozgniata sie z czosnkiem, czosnek musi byc koniecznie !












Chcesz być informowany o wszelkich nowościach w serwisie? Wpisz swój adres e-mail:

Wpisz się
Rezygnacja


strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin