przepisy kulinarne
  
Rejestracja | Zapomniałem hasła





Gyros II

Poziom: średni
Głosów: 1
Ocena: 5.00
Składniki:
- ok. 125 g wołowiny (bez kości)
- ok. 125 g baraniny (bez kości)
- oregano
- czosnek (świeży lub w proszku)
- pieprz
- tymianek
- sól

Składniki na sos:
- jogurt naturalny (ok. 125 g)
- pokrojony ogórek
- pokrojona cebula
- oliwa z oliwek
- czosnek
- pieprz
- sól

Opis przygotowania:
Rozgrzej piekarnik lub rożen. Zmieszaj składniki, uformuj mięso i usmaż. Dodaj do jogurtu składniki na sos, wymieszaj, przypraw do smaku. Podgrzej pittę. Do każdej pitty włóż mięso, polej sosem, dodaj na wierzch pokrojoną cebulę.
Region:  Kuchnia grecka
Sposób przygotowania:  Grillowane
Przepis czytano już 8140 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)
















Chcesz być informowany o wszelkich nowościach w serwisie? Wpisz swój adres e-mail:

Wpisz się
Rezygnacja


strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin