przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Halibut z kiwi

Poziom: średni
Głosów: 1
Ocena: 1.00
Składniki:
4 filety z halibuta o łącznej wadze 75 dkg,
mąka pszenna wymieszana z solą i czarnym pieprzem - do obtaczania,
łyżka oliwy,
łyżka masła,
4 owoce kiwi,
obrane i pokrojone w grubą kostkę,
łyżka wermutu,
sól i świeżo zmielony czarny pieprz do smaku.

Opis przygotowania:
Z filetów zdjąć skórę i odrzucić ości. Obtaczać rybę w mące. Nadmiar mąki otrząsnąć. Na dużej patelni rozgrzać masło wraz z oliwą i smażyć rybę po 2 - 3 min. z każdej strony. Gotowe filety wyjąć na półmisek i trzymać w cieple. Kawałki kiwi zmiksować na purée. Przełożyć na patelnię z tłuszczem po rybach, dodać wermut oraz sól i pieprz do smaku. Podgrzać na niewielkim ogniu. Gotowym sosem polać ryby na półmisku i natychmiast podawać.
Opis / Uwagi:
Można również przyrządzić tę potrawę z innych ryb o białym mięsie.
Region:  Kuchnia australijska
Sposób przygotowania:  Smażone
Przepis czytano już 6968 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)

















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin