przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Hawajski przysmak

Poziom: łatwy
Czas: 90 min.
Porcji: 8
Głosów: 2
Ocena: 2.00
Składniki:
1 świeży ananas
2,5 szklanki lodów waniliowych
1 słodka pomarańcza
2 dojrzałe banany
4 mandarynki
2 kiwi
cytryna
3 łyzki cukru
rum
wisienki koktajlowe do dekoracji

Opis przygotowania:
1 . Ananasa przekrój wzdłuż na pół . Bardzo ostrożnie wyjmij miąższ z obu części , tak , aby nie uszkodzić skórki . Usuń z miąższu twardy środek , resztę pokrój w kostkę średniej wielkości . Wydrążone połówki ananasa schłodź w lodówce . Umyj dokładnie wszystkie owoce . Banany pokrój w cienkie plasterki . Mandarynki podziel na cząstki , kiwi pokrój w kostkę . Z cytryny i pomarańczy wyciśnij sok i odstaw go . Rozdrobnione owoce wymieszaj , posyp równomiernie cukrem . Z wierzchu skrop sokiem z cytryny i pomarańczy . Całość schłodź w lodówce . Połówki ananasa wypełnij lodami . Na górze ułóż przygotowaną wcześniej mieszankę ze schłodzonych owoców . desr można skropić rumem . Udekoruj wisienkami .
Sposób przygotowania:  Na zimno
Przepis został dodany przez:  natalina4
Przepis czytano już 3399 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin