Hawajski przysmak |
|
Poziom: łatwy Czas: 90 min. Porcji: 8 Głosów: 2 Ocena: 2.00 Składniki: 1 świeży ananas
2,5 szklanki lodów waniliowych
1 słodka pomarańcza
2 dojrzałe banany
4 mandarynki
2 kiwi
cytryna
3 łyzki cukru
rum
wisienki koktajlowe do dekoracji
|
Opis przygotowania: 1 . Ananasa przekrój wzdłuż na pół . Bardzo ostrożnie wyjmij miąższ z obu części , tak , aby nie uszkodzić skórki . Usuń z miąższu twardy środek , resztę pokrój w kostkę średniej wielkości . Wydrążone połówki ananasa schłodź w lodówce . Umyj dokładnie wszystkie owoce . Banany pokrój w cienkie plasterki . Mandarynki podziel na cząstki , kiwi pokrój w kostkę . Z cytryny i pomarańczy wyciśnij sok i odstaw go . Rozdrobnione owoce wymieszaj , posyp równomiernie cukrem . Z wierzchu skrop sokiem z cytryny i pomarańczy . Całość schłodź w lodówce . Połówki ananasa wypełnij lodami . Na górze ułóż przygotowaną wcześniej mieszankę ze schłodzonych owoców . desr można skropić rumem . Udekoruj wisienkami . |
|
Sposób przygotowania: Na zimno |
|
Przepis został dodany przez: natalina4 |
Przepis czytano już 3656 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |