przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Indyk po kreolsku

Poziom: łatwy
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
Łyżka masła,
zmiażdżony ząbek czosnku,
mała,
drobno posiekana cebula,
łyżka mąki pszennej,
łyżeczka chilli w proszku,
125 ml soku pomidorowego,
125 ml bulionu drobiowego,
20 - 25 dkg pieczonego indyka,
pokrojonego w kostkę,
5 dkg małych pieczarek pokrojonych w plasterki,
sól do smaku.

Opis przygotowania:
W rondlu rozgrzać masło, dodać cebulę i czosnek. Dusić, aż warzywa zmiękną. Wsypać mąkę i chili, zasmażyć razem przez minutę, bez przerwy mieszając. Rozprowadzić sokiem wymieszanym z bulionem i gotować, aż sos zgęstnieje. Wówczas dodać mięso oraz pieczarki, posolić i dusić jeszcze przez 2 min. Podawać z gorącym ryżem na sypko.
Region:  Kuchnia australijska
Sposób przygotowania:  Duszone
Przepis czytano już 8686 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin