przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Indyk z czosnkiem i pieczarkami

Poziom: średni
Głosów: 3
Ocena: 4.00
Składniki:
- pierś z indyka
- 1.5 kg pieczarek
- 4 opakowania twarożku homogenizowanego
- 30 dkg sera rokpol
- 4 główki czosnku
- sól
- pieprz

Opis przygotowania:
Pierś z indyka pokroić na plastry grubości 2 cm. Pieczarki pokroić na plasterki i poddusić na patelni i ostudzić. Serek homogenizowany i ser rokpol zmiksować na gładką masę. Dorzucić do tej masy przeciśnięty czosnek i znowu
wymieszać dokładnie. Przyprawić. Gdy sos jest za gęsty, to można dodać jogurtu naturalnego.
W naczyniu żaroodpornym, lekko wytłuszczonym poukładać kawałki indyka. Wysypać pieczarki i polać całość sosem serowo - czosnkowym. Wstawić do lekko nagrzanego piekarnika i piec w temp. ok. 180°C ok. 40 min. Do tego podawać ziemniaczki i surówkę z pomidorów i groszku.
Sposób przygotowania:  Pieczone
Przepis czytano już 7340 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 1)






Czasochłonna i droga potrawa...
Dodał/a ~Piotr dnia 2009-07-17 18:56:03

Przygotowanie zajęło mi ponad godzinę, później 40 min w piekarniku. Potrawa jest również droga. Smaczne, ale raczej na szczególne okazje...











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin