Indyk z czosnkiem i pieczarkami |
|
Poziom: średni Głosów: 3 Ocena: 4.00 Składniki: - pierś z indyka
- 1.5 kg pieczarek
- 4 opakowania twarożku homogenizowanego
- 30 dkg sera rokpol
- 4 główki czosnku
- sól
- pieprz
|
Opis przygotowania: Pierś z indyka pokroić na plastry grubości 2 cm. Pieczarki pokroić na plasterki i poddusić na patelni i ostudzić. Serek homogenizowany i ser rokpol zmiksować na gładką masę. Dorzucić do tej masy przeciśnięty czosnek i znowu
wymieszać dokładnie. Przyprawić. Gdy sos jest za gęsty, to można dodać jogurtu naturalnego.
W naczyniu żaroodpornym, lekko wytłuszczonym poukładać kawałki indyka. Wysypać pieczarki i polać całość sosem serowo - czosnkowym. Wstawić do lekko nagrzanego piekarnika i piec w temp. ok. 180°C ok. 40 min. Do tego podawać ziemniaczki i surówkę z pomidorów i groszku. |
|
Sposób przygotowania: Pieczone |
|
Przepis czytano już 7340 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 1) |