przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Indyk zapiekany z makaronem

Poziom: łatwy
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- 750 ml ugotowanego makaronu (raczej drobnego np. małe muszelki)
- 15 dkg upieczonego indyka pokrojonego w kostkę
- 7 dkg startego żółtego sera
- łodyga selera naciowego, drobno posiekana
- 500 ml mleka
- 2 jajka
- łyżeczka mielonej papryki lub przyprawy typu curry (niezbyt ostrej)
- sól i świeżo zmielony czarny pieprz do smaku
- 6 - 7 łyżek bułki tartej
- łyżka masła

Opis przygotowania:
Na dno natłuszczonego naczynia żaroodpornego wsypać 1/3 makaronu, na niego 1/3 indyka, a następnie 1/3 selera. Na to znów 1/3 makaronu i tak dalej, do wyczerpania składników. Jajka ubić z mlekiem, papryką, solą i pieprzem. Równomiernie polać zapiekankę, posypać bułką tartą i rozłożyć na powierzchni kawałki posiekanego masła. Zapiekać przez 40 min. w temp. 180°C.
Region:  Kuchnia australijska
Sposób przygotowania:  Zapiekane
Przepis czytano już 9246 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)

















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin