Jabłecznik na zimno |
|
Poziom: średni Głosów: 4 Ocena: 4.50 Składniki: - 2 opakowania biszkoptów okrągłych
- 1 1/2 kg startych i odciśniętych jabłek
- 3 galaretki owocowe
- 1 op wiórek kokosowych
- 1 krem tiramisu lub inny
- 3 łyżki masła
- mleko do kremu
|
Opis przygotowania: Galaretkę rozpuścić w 1 litrze wody. Biszkopty ułożyć w tortownicy, polać tężejącą połową galaretki, na to 2/3 kremu na krem starte na dużych oczkach jabłka, następnie drugą połowę galaretki posmarować resztą czyli 1/3 kremu i posypać usmażonymi wiórkami kokosowymi (do rondelka dać 3 łyżki masła troszkę mleka i cukru) sprażyć. Pale lizać |
|
|
Przepis został dodany przez: mlynek |
Przepis czytano już 6371 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |