przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Jabłecznik na zimno

Poziom: średni
Głosów: 4
Ocena: 4.50
Składniki:
- 2 opakowania biszkoptów okrągłych
- 1 1/2 kg startych i odciśniętych jabłek
- 3 galaretki owocowe
- 1 op wiórek kokosowych
- 1 krem tiramisu lub inny
- 3 łyżki masła
- mleko do kremu

Opis przygotowania:
Galaretkę rozpuścić w 1 litrze wody. Biszkopty ułożyć w tortownicy, polać tężejącą połową galaretki, na to 2/3 kremu na krem starte na dużych oczkach jabłka, następnie drugą połowę galaretki posmarować resztą czyli 1/3 kremu i posypać usmażonymi wiórkami kokosowymi (do rondelka dać 3 łyżki masła troszkę mleka i cukru) sprażyć. Pale lizać
Przepis został dodany przez:  mlynek
Przepis czytano już 6371 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin