przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Jabłecznik ze śmietaną


Poziom: średni
Głosów: 3
Ocena: 3.67
Składniki:
- biszkopt z 4 jaj
- słoik litrowy musu jabłkowego
- 2 galaretki pomarańczowe (mogą być inne smakowo)
- 0,5 litra kremówki
- 1-2 łyżki cukru pudru
- 2 łyżeczki żelatyny

Opis przygotowania:
Galaretki rozpuścić w 1,5 szklance wody i dodać do musu, gdy zacznie gęstnieć wyłożyć na biszkopt. Ubić śmietanę dodać cukier i letnią żelatynę (żelatynę namoczyć zalać gotującą wodą do 1/4 szklanki), wyłożyć na mus i potrzeć czekoladą mleczną lub białą barwioną.
Przepis został dodany przez:  mlynek
Przepis czytano już 5795 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin