przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Jabłkowo-cynamonowe ciasto z orzechami i migdałami

Poziom: łatwy
Czas: 30 min.
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- jedna szklanka cukru
- cztery jajka
- dwie szklanki mąki
- łyżeczka sody
- dwie łyżeczki proszku do pieczenia
- trzy łyżeczki cynamonu
- pięć jabłek
- 2/3 szklanki oleju
- 10 dkg posiekanych orzechów włoskich
- 5 dkg migdałów

Opis przygotowania:
1. Jajka ubić mikserem ze szklanką cukru.

2. Przesianą mąkę połączoną z sodą, proszkiem i cynamonem dodawać powoli do jajek ubitych z cukrem. Miksować na wolnych obrotach.

3. Na koniec dodać pokrojone w kostkę jabłka, olej, orzechy oraz migdały. Wymieszać łyżką.

4. Ciasto przelać do natłuszczonej tortownicy, piec w 180 stopniach ok. 50 minut.

5. Ciasto zawsze się udaje, pięknie pachnie podczas pieczenia. Najbardziej lubię na ciepło, z filiżanką herbaty cynamonowej.
Sposób przygotowania:  Pieczone
Przepis został dodany przez:  mlynek
Przepis czytano już 5762 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin