przepisy kulinarne
  
Rejestracja | Zapomniałem hasła





Jagnięcina z makaronem

Poziom: średni
Głosów: 1
Ocena: 1.00
Składniki:
1 kg udźca jagnięcego,
5 pomidorów (50 dkg),
1.25 szkl. oliwy,
50 dkg makaronu ryżowego,
3 łyżki startego parmezonu,
sól,
pieprz.

Opis przygotowania:
Mięso umyć i podzielić na 12 kawałków, ułożyć w kamionkowym garnku, polać oliwą i piec 1 h w piekarniku nagrzanym do temp. 200ş C, podlewając wodą. Pomidory sparzyć, obrać, oczyścić z pestek, rozgnieść widelcem na papkę, a następnie wymieszać z 3 łyżkami oliwy, przyprawić solą i pieprzem. Gdy mięso się zrumieni, polać je miazgą z pomidorów i zmniejszyć nieco temperaturę pieczenia. Na koniec dodać do pieczeni makaron i mieszając od czasu do czasu, dusić patrawę, aż makaron będzie miękki. Przed podaniem posypać parmezanem.
Region:  Kuchnia grecka
Sposób przygotowania:  Pieczone
Przepis czytano już 4838 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)
















Chcesz być informowany o wszelkich nowościach w serwisie? Wpisz swój adres e-mail:

Wpisz się
Rezygnacja


strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin