przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Jaja faszerowane

Poziom: ¶redni
Porcji: 6
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- 6 jajek
- 15 dag szynki w kawałku
- szczypiorek drobny
- sĂłl, pieprz
- 3 Ĺ‚yĹĽki majonezu
- 2 Ĺ‚yĹĽeczki chrzanu

Opis przygotowania:
Jajka gotujemy na twardo studzimy, kroimy na pól wyjmujemy żółtko, szynkę drobno kroimy lub ścieramy na tarce na małych oczkach, szczypiorek siekamy, żółtka rozdrabniamy widelcem łączymy z szynką i szczypiorkiem. Majonez mieszamy z chrzanem dodajemy sól pieprz i mieszamy z farszem. Napełniamy połówki jaj farszem na każdy kładziemy kleks majonezu posypujemy szczypiorkiem.
Przepis został dodany przez:  mlynek
Przepis czytano już 5335 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)

















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin