Jaja faszerowane |
|
Poziom: średni Porcji: 6 Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - 6 jajek
- 15 dag szynki w kawałku
- szczypiorek drobny
- sól, pieprz
- 3 łyżki majonezu
- 2 łyżeczki chrzanu
|
Opis przygotowania: Jajka gotujemy na twardo studzimy, kroimy na pól wyjmujemy żółtko, szynkę drobno kroimy lub ścieramy na tarce na małych oczkach, szczypiorek siekamy, żółtka rozdrabniamy widelcem łączymy z szynką i szczypiorkiem. Majonez mieszamy z chrzanem dodajemy sól pieprz i mieszamy z farszem. Napełniamy połówki jaj farszem na każdy kładziemy kleks majonezu posypujemy szczypiorkiem. |
|
|
Przepis został dodany przez: mlynek |
Przepis czytano już 7496 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |