przepisy kulinarne
  
Rejestracja | Zapomniałem hasła





Jajecznica po rzymsku

Poziom: b. łatwy
Czas: 15 min.
Porcji: 4-6
Głosów: 11
Ocena: 4.72
Składniki:
- 8 jaj
- tłuszcz
- 100 g żółtego sera
- natka pietruszki
- sól i gałka muszkatołowa do smaku
- 2 łyżki mleka

Opis przygotowania:
Jaja umyć, wybić ze skorupek do naczynia, wymieszać z mlekiem, startym serem i posiekaną natką pietruszki oraz przyprawami. Następnie wlać na rozgrzany na patelni tłuszcz, smażyć powoli mieszając, aby równomiernie się ścięły.
Region:  Kuchnia włoska
Sposób przygotowania:  Smażone
Przepis czytano już 7622 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)
















Chcesz być informowany o wszelkich nowościach w serwisie? Wpisz swój adres e-mail:

Wpisz się
Rezygnacja


strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin