Jajka faszerowane w skorupkach z awokado i pastą z pestkami słonecznika |
|
Poziom: łatwy Czas: 30 min. Porcji: 5 Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: SKŁADNIKI
8-10 jajek
2 opakowania Pasty z pestkami słonecznika z suszonymi pomidorami i bazylią Well Well
1 awokado
sok z 1/2 cytryny
pęczek rzodkiewek
świeża rzeżucha lub kiełki - np. pora lub rzodkwi
pieprz, sól
|
Opis przygotowania: PRZYGOTOWANIE:
Jajka gotujemy na twardo i studzimy, następnie przecinamy bardzo ostrym, dużym nożem wzdłuż razem ze skorupką. Wyjmujemy jajka ze skorupki i siekamy. Obieramy awokado, kroimy na dość drobne kawałki i skrapiany sokiem z cytryny. Rzodkiewki kroimy na półplasterki. Łączymy ze sobą wszystkie składniki, dodajemy rzeżuchę lub kiełki, część odkładając do przybrania. Mieszamy wszystko dokładnie z Pastą z pestkami słonecznika z suszonymi pomidorami i bazylią Well Well, doprawiamy ew. pieprzem i solą. Gotową masę nakładamy do pustych skorupek i dekorujemy kiełkami.
Wskazówka: Jajka należy zdecydowanie przeciąć ostrym, dużym nożem. Ostrożne i delikatne cięcie może pokruszyć skorupki.
Porada: Do przygotowania dania wykorzystaj Pastę z pestkami słonecznika z suszonymi pomidorami i bazylią Well Well
Gotowe! Wszystkiego Smacznego! Well-well.eu |
|
|
Przepis został dodany przez: mniam |
Przepis czytano już 5953 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |