|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Kabaczek na jarzynkę |
|
Poziom: łatwy Czas: 30 min. Porcji: 4 Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - dorodny kabaczek
- 2 duże cebule
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- 2 łyżki keczupu
- 2 ząbki czosnku
- sól
- pieprz
- mielona słodka papryka
- cukier
- musztarda
- olej do smażenia
|
Opis przygotowania: Obrany ze skóry, pozbawiony miąższu kabaczek kroimy w kostkę. Cebulę kroimy w cienkie piórka, czosnek siekamy. Na rozgrzanym oleju podsmażamy kabaczek, często mieszając (powinien się lekko zrumienić).
Na oddzielnej patelni podsmażamy cebulę i czosnek, gdy się zeszklą, dodajemy koncentrat, keczup, przyprawy, podlewamy 2 łyżkami wody, zagotowujemy, całość łączymy z kabaczkiem i trzymamy na niewielkim ogniu, pod przykryciem, od czasu do czasu potrząsając naczyniem. Po 10 min jarzynka jest gotowa. |
|
Opis / Uwagi: niskokaloryczne, tanie - KUCHNIA POLSKA, Ewa Aszkiewicz, wyd.Publicat, fot.Mirosław Baryga |
| |
Przepis czytano już 7546 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
|
|
|