przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Kabaczek na jarzynkę


Poziom: łatwy
Czas: 30 min.
Porcji: 4
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- dorodny kabaczek
- 2 duże cebule
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- 2 łyżki keczupu
- 2 ząbki czosnku
- sól
- pieprz
- mielona słodka papryka
- cukier
- musztarda
- olej do smażenia

Opis przygotowania:
Obrany ze skóry, pozbawiony miąższu kabaczek kroimy w kostkę. Cebulę kroimy w cienkie piórka, czosnek siekamy. Na rozgrzanym oleju podsmażamy kabaczek, często mieszając (powinien się lekko zrumienić).
Na oddzielnej patelni podsmażamy cebulę i czosnek, gdy się zeszklą, dodajemy koncentrat, keczup, przyprawy, podlewamy 2 łyżkami wody, zagotowujemy, całość łączymy z kabaczkiem i trzymamy na niewielkim ogniu, pod przykryciem, od czasu do czasu potrząsając naczyniem. Po 10 min jarzynka jest gotowa.
Opis / Uwagi:
niskokaloryczne, tanie - KUCHNIA POLSKA, Ewa Aszkiewicz, wyd.Publicat, fot.Mirosław Baryga
Przepis czytano już 7270 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin