Kalafiory pasteryzowane |
|
Poziom: łatwy Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - kalafiory
- sól
- woda
- cukier
- przecier pomidorowy, zrobiony przez nas ze świeżych pomidorów
- kwasek cytrynowy
|
Opis przygotowania: Kalafiory podzielić na małe różyczki, włożyć do wrzącej, lekko osolonej wody z dodatkiem niewielkiej ilości cukru. Gotować 5 minut. Wyjąć łyżką cedzakową i od razu układać w słoikach.
Zalać przecierem pomidorowym, rozcieńczonym przegotowaną wodą ( szklanka wody na 3 szklanki przecieru). Można także przygotować drugą zalewę z wody i kwasku cytrynowego ( 1 łyżeczka kwasku na 1 litr wody).
Napełnione słoje zamknąć i pasteryzować przez 25 minut w temp 80 stopni C. |
|
|
Przepis został dodany przez: termar |
Przepis czytano już 5386 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |