przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Kalafiory pasteryzowane

Poziom: łatwy
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- kalafiory
- sól
- woda
- cukier
- przecier pomidorowy, zrobiony przez nas ze świeżych pomidorów
- kwasek cytrynowy

Opis przygotowania:
Kalafiory podzielić na małe różyczki, włożyć do wrzącej, lekko osolonej wody z dodatkiem niewielkiej ilości cukru. Gotować 5 minut. Wyjąć łyżką cedzakową i od razu układać w słoikach.
Zalać przecierem pomidorowym, rozcieńczonym przegotowaną wodą ( szklanka wody na 3 szklanki przecieru). Można także przygotować drugą zalewę z wody i kwasku cytrynowego ( 1 łyżeczka kwasku na 1 litr wody).
Napełnione słoje zamknąć i pasteryzować przez 25 minut w temp 80 stopni C.
Przepis został dodany przez:  termar
Przepis czytano już 5386 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin