przepisy kulinarne
  
Zapomniaem hasa





Kapelusze borowików panierowane

Poziom: atwy
Gosw: 1
Ocena: 5.00
Skadniki:
- 8 dużych kapeluszy borowików (ew. pieczarek)
- sól
- pieprz
- mąka
- jajko
- bułka tarta
- tłuszcz do smażenia

Opis przygotowania:
Kapelusze oczyścić, sparzyć opłukać z pianki, osolić, posypać pieprzem. Jajko roztrzepać, mąkę i bułkę wysypać na oddzielne talerzyki. Obtaczać po kolei każdy kapelusz w mące, jajku i bułce. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Wspaniale smakują z ziemniakami pure, posypane koperkiem. Idealnie również smakują podane jako przekąska np. do piwa.
Sposb przygotowania:  Smaone
Przepis czytano ju 4668 razy.
 dodaj swoje zdjcie tej potrawy (zdj: 0)
 napisz swj komentarz (wpisw: 0)

















strona gwna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin