przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Kapelusze borowików panierowane

Poziom: łatwy
Głosów: 1
Ocena: 5.00
Składniki:
- 8 dużych kapeluszy borowików (ew. pieczarek)
- sól
- pieprz
- mąka
- jajko
- bułka tarta
- tłuszcz do smażenia

Opis przygotowania:
Kapelusze oczyścić, sparzyć opłukać z pianki, osolić, posypać pieprzem. Jajko roztrzepać, mąkę i bułkę wysypać na oddzielne talerzyki. Obtaczać po kolei każdy kapelusz w mące, jajku i bułce. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Wspaniale smakują z ziemniakami pure, posypane koperkiem. Idealnie również smakują podane jako przekąska np. do piwa.
Sposób przygotowania:  Smażone
Przepis czytano już 4489 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)

















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin