| Kapuśniak na kurczaku | 
	|  | 
		| Składniki: Poziom:
  łatwyCzas:  60 min.Porcji:  4Głosów: 0Ocena: 0.00
- 1/2 kurczaka
 - 1/2 małej główki kapusty
 - 2 marchewki
 - 1 pietruszka
 - 1/8 selera
 - 1/2 pory
 - 4 średnie ziemniaki
 - 2 liście laurowe
 - 4 ziela angielskie
 - 2 łyżeczki  kminku
 - 1 łyżka usiekanego koperku
 - 1 łyżka pokrojonej natki pietruszki
 - 2 kostki bulionu drobiowego Knorra
 - 1,2  litra wody
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: Kurczaka podzielić na kawałki . Kapustę pokroić w kwadratowe kawałki  , a ziemniaki w kostkę . Marchew , pietruszkę , seler , ziemniaki obrać . Porę oczyścić . 1 marchewkę pokroić w talarki .Do garnka włożyć kurczaka, kapustę , warzywa , pokrojone ziemniaki i marchew w talarkach . Zalać wodą . Dodać przyprawy( ziele angielskie, liście laurowe, kminek , kostki bulionowe ) . Gotować na średnim gazie przez 45-60 minut. Wyjąć mięso i warzywa ( pokrojona marchew zostaje).Obrane mięso z kurczaka podzielić na kawałki i dodać do zupy ( bez skóry ).Wsypać koperek. Doprawić . Na talerzach posypać natką pietruszki
 | 
	|  | 
	| Opis / Uwagi: Najlepszy kapuśniak robi się na baraninie lub wieprzowinie. Ale czasami trzeba gotować dla kogoś kto powinien jadać lekkie dania .Z takiej potrzeby wziął się ten przepis . A że kapuśniak wyszedł naprawdę smaczny , wszedł na stałe do rodzinnego menu .
 | 
		|  | 
| Region:  Kuchnia polska | 
| Sposób przygotowania:  Gotowane | 
	|  | 
	| Przepis został dodany przez:  babciagramolka | 
	| Przepis czytano już 6894 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |