|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Kapuśniak ze świeżej kapusty |
|
Poziom: łatwy Głosów: 1 Ocena: 5.00 Składniki: 1 i 1/2 l wywaru z kości i warzyw,
1/2 kg kapusty białej,
15 dkg pomidorów,
15 dkg jabłek, 2 dkg masła,
2 dkg mąki 150 ml śmietany,
zielenina,
sól,
pieprz,
sok z cytryny.
|
Opis przygotowania: Kapustę opłukać, pokroić w kostkę, zalać wywarem, ugotować. Pomidory umyć, sparzyć wodą, obrać ze skórki. Jabłka umyć, obrać, przekroić na pół, usunąć gniazda nasienne, pokrajać w cząstki razem z pomidorami. Masło rozgrzać, wymieszać z mąką, zasmażyć nie rumieniąc, połączyć z kapustą, pomidorami i jabłkami, chwilę pogotować, dodać posiekaną zieleninę, doprawić do smaku. |
|
Sposób przygotowania: Gotowane | |
Przepis czytano już 8893 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
|
|
|