przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Kapuśniak ze świeżej kapusty

Poziom: łatwy
Głosów: 1
Ocena: 5.00
Składniki:
1 i 1/2 l wywaru z kości i warzyw,
1/2 kg kapusty białej,
15 dkg pomidorów,
15 dkg jabłek, 2 dkg masła,
2 dkg mąki 150 ml śmietany,
zielenina,
sól,
pieprz,
sok z cytryny.

Opis przygotowania:
Kapustę opłukać, pokroić w kostkę, zalać wywarem, ugotować. Pomidory umyć, sparzyć wodą, obrać ze skórki. Jabłka umyć, obrać, przekroić na pół, usunąć gniazda nasienne, pokrajać w cząstki razem z pomidorami. Masło rozgrzać, wymieszać z mąką, zasmażyć nie rumieniąc, połączyć z kapustą, pomidorami i jabłkami, chwilę pogotować, dodać posiekaną zieleninę, doprawić do smaku.
Sposób przygotowania:  Gotowane
Przepis czytano już 8538 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin