przepisy kulinarne
  
Zapomniaem hasa





Kapusta pekińska słodko-kwaśna

Poziom: b. atwy
Gosw: 6
Ocena: 4.00
Skadniki:
0.5 małej główki kapusty pekińskiej,
0.5 czerwonej papryki,
1 cm korzenia imbiru posiekany lub wyciśnięty,
0.25 łyżki pieprzu syczuańskiego zmielonego lub ubitego w moździerzu,
1 łyżka oleju sezamowego.
Sos:
2 łyżki octu,
4 łyżki cukru,
1 łyżka sosu sojowego,
0.5 łyżeczki soli.

Opis przygotowania:
Kapustę pokroić na cienkie paski długości ok. 5 cm. Paprykę oczyścić z pestek i pokroić w cienkie paski. Wymieszać kapustę, paprykę, imbir i pieprz.
Wymieszać składniki sosu, polać warzywa. Rozgrzać olej sezamowy i polać nim kapustę. Dokładnie wymieszać i odsatwić na min. 2 h. Podawać jako dodatek do dań.
Region:  Kuchnia chiska
Przepis czytano ju 15295 razy.
 dodaj swoje zdjcie tej potrawy (zdj: 0)
 napisz swj komentarz (wpisw: 0)

















strona gwna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin