Karkówka w chrzanie |
|
Poziom: b. łatwy Głosów: 5 Ocena: 4.20 Składniki: - karkówka w całości
- sól
- papryka (ostra lub słodka w/g uznania)
- chrzan naturalny
|
Opis przygotowania: Karkówkę solimy i nacieramy papryką - dokładnie pokrywamy całe mięso. Odstawiamy na około 3 godziny. Całość karkówki obtaczamy chrzanem (pokrywamy całą powierzchnię mięsa) Zawijamy w folię aluminiową i pieczemy w temperaturze 180 - 200 stopni w/g zasady 1kg - 1 godzina.
Można podawać na gorąco jak i na zimno. |
|
Sposób przygotowania: Pieczone |
|
Przepis został dodany przez: profesor59 |
Przepis czytano już 9366 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |