przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Karkówka w chrzanie

Poziom: b. łatwy
Głosów: 5
Ocena: 4.20
Składniki:
- karkówka w całości
- sól
- papryka (ostra lub słodka w/g uznania)
- chrzan naturalny

Opis przygotowania:
Karkówkę solimy i nacieramy papryką - dokładnie pokrywamy całe mięso. Odstawiamy na około 3 godziny. Całość karkówki obtaczamy chrzanem (pokrywamy całą powierzchnię mięsa) Zawijamy w folię aluminiową i pieczemy w temperaturze 180 - 200 stopni w/g zasady 1kg - 1 godzina.
Można podawać na gorąco jak i na zimno.
Sposób przygotowania:  Pieczone
Przepis został dodany przez:  profesor59
Przepis czytano już 9282 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin