przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Karmelówka

Poziom: łatwy
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- 500 ml spirytusu
- 3 dkg cukru
- 400 ml wody
- 0.5 dkg śliwek suszonych
- 1 dkg rodzynków
- 0.5 dkg migdałów
- 0.5 laski wanilii
- 400 ml orzechówki

Opis przygotowania:
Migdały sparzyć, obrać ze skórki, posiekać. Śliwki i rodzynki umyć, drobno pokrajać razem z wanilią, włożyć do butelki z migdałami, zalać spirytusem, zakorkować i pozostawić na 2 tygodnie. Cukier zrumienić na karmel, wymieszać z przegotowaną i wystudzoną wodą, połączyć ze spirytusem, przelać przez lejek z watą, dodać orzechówkę, wlać do butelek, zakorkować i pozostawić na 5 dni.
Przepis czytano już 5522 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin