przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Karmelówka I

Poziom: łatwy
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- 1 łyżka karmelu
- 2 l miodu pszczelego
- 1 torebka cukru wanilinowego
- 1 l wódki czystej 45°

Opis przygotowania:
Po zmieszaniu wszystkich składników w gąsiorku naczynie szczelnie zamknąć i odstawić na 5 dni, po czym rozlać do butelek. W razie potrzeby przecedzić przez bibułę filtracyjną lub gęste płótno. Wódka ma barwę złocistobrunatną, aromat i smak karmelowy. Pije się ją o temp. 6 - 8°C.
Przepis czytano już 4739 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin