przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Karp saute

Poziom: średni
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
1 kg karpia,
tłuszcz do smażenia,
15-20 dkg włoszczyzny bez kapusty,
3-4 dkg mąki,
8 dkg cebuli, sól,
pieprz do smaku.

Opis przygotowania:
Warzywa umyć, oczyścić, opłukać, zetrzeć na tarce o dużych otworach, cebulę pokrajać w kostkę. Oczyszczonego i wypatroszonego karpia umyć, przekrajać wzdłuż na połówki usuwając kości kręgosłupa, pokrajać ukośnie na porcje, natrzeć przyprawami, obłożyć warzywami, razem z cebulą pozostawić w chłodnym miejscu na kilka godzin, następnie oczyścić z warzyw, posypać mąką, włożyć na silnie rozgrzany tłuszcz, zrumienić z obu stron, potem dosmażyć kilka minut na małym ogniu.
Sposób przygotowania:  Smażone
Przepis czytano już 5229 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin