|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Karp saute |
|
Poziom: średni Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: 1 kg karpia,
tłuszcz do smażenia,
15-20 dkg włoszczyzny bez kapusty,
3-4 dkg mąki,
8 dkg cebuli, sól,
pieprz do smaku.
|
Opis przygotowania: Warzywa umyć, oczyścić, opłukać, zetrzeć na tarce o dużych otworach, cebulę pokrajać w kostkę. Oczyszczonego i wypatroszonego karpia umyć, przekrajać wzdłuż na połówki usuwając kości kręgosłupa, pokrajać ukośnie na porcje, natrzeć przyprawami, obłożyć warzywami, razem z cebulą pozostawić w chłodnym miejscu na kilka godzin, następnie oczyścić z warzyw, posypać mąką, włożyć na silnie rozgrzany tłuszcz, zrumienić z obu stron, potem dosmażyć kilka minut na małym ogniu. |
|
Sposób przygotowania: Smażone | |
Przepis czytano już 5527 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
|
|
|