przepisy kulinarne
  
Rejestracja | Zapomniałem hasła





Karp w galarecie I

Poziom: łatwy
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
2 kg karpia,
3 - 4 marchewki,
2 cebule,
sól,
cukier.

Opis przygotowania:
Rybę sprawić i dokładnie umyć. Z ogona, głowy, skrzeli, marchewki i cebuli ugotować wywar. Wyjąć skrzela, a włożyć pokrajane kawałki karpia i gotować na małym ogniu. Następnie wyjąć na półmisek rybę z głową i ogonem oraz przybrać plasterkami marchewki; cebulę przetrzeć do wywaru i zalać rybę gęstniejącą galaretą.
Region:  Kuchnia żydowska
Przepis czytano już 4878 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)
















Chcesz być informowany o wszelkich nowościach w serwisie? Wpisz swój adres e-mail:

Wpisz się
Rezygnacja


strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin