przepisy kulinarne
  
Rejestracja | Zapomniałem hasła





Kawa po meksykańsku

Poziom: b. łatwy
Czas: 5 min.
Porcji: 1
Głosów: 3
Ocena: 3.67
Składniki:
- filiżanka mocnej kawy
- kieliszek tequili
- łyżeczka gęstego syropu czekoladowego albo utartej gorzkiej czekolady (70% kakao)

Opis przygotowania:
Tequilę zalej gorącą kawą, dodaj syrop lub posyp utartą czekoladą i wymieszaj. Uwaga! Gorzka czekolada jest mniej słodka niż syrop czekoladowy, czasem trzeba dosłodzić do smaku.
Region:  Kuchnia meksykańska
Przepis czytano już 7026 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 1)






.
Dodał/a ~rubrykator dnia 2009-10-05 18:17:47

Szkoda pysznej Tequili. Kawa to kawa dobra mocna i aromatyczna bez dodatków.












Chcesz być informowany o wszelkich nowościach w serwisie? Wpisz swój adres e-mail:

Wpisz się
Rezygnacja


strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin