| Kawa z kardamonem | 
	|  | 
		| Składniki: Poziom:
  b. łatwyCzas:  10 min.Porcji:  1Głosów: 0Ocena: 0.00
- 3 łyżeczki świeżo zmielonej kawy
 - 1/2 łyżeczki mielonego kardamonu
 - 1 filiżanka wody
 - cukier
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: Kawę i kardamon wsypać do filiżanki  i wstawić ją do wygrzanego piekarnika na 3 minuty ( zgaszonego ) , aby nabrała aromatu . Zagotować wodę i zalać wrzącą kawę . Filiżankę przykryć . Zostawić na 3 minuty by się dobrze zaparzyła .Osłodzić do smaku .
 Można podawać z mlekiem lub śmietanką.
 | 
	|  | 
	| Opis / Uwagi: Ciekawy smak kawy . Dla smakoszy małej czarnej .
 | 
		|  | 
| Region:  Kuchnia polska | 
| Sposób przygotowania:  Gotowane | 
	|  | 
	| Przepis został dodany przez:  babciagramolka | 
	| Przepis czytano już 5916 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |