przepisy kulinarne
  
Rejestracja | Zapomniałem hasła





Knedle serowo-truskawkowe


Poziom: średni
Głosów: 2
Ocena: 5.00
Składniki:
- 1/2 kg sera białego
- 1/2 ugotowanych ziemniaków
- 2 jajka
- 2 szklanki mąki pszennej
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej
- 1 kg truskawek
- sól

Mus truskawkowy
- 1/2 kg truskawek
- 2 czubate łyżki cukru (lub wg uznania)

Opis przygotowania:
Ser zmielić razem z wystudzonymi ziemniakami, dodać mąkę jajka, mąkę ziemniaczaną i zagnieść ciasto (jak ciasto będzie dosyć luźne, można dosypać jeszcze 1/2 szklanki mąki, ale nie więcej to....zależy od wilgotności sera).
Rwać po kawałku ciasta, rozgniatać wkładać po jednej truskawce,
formować knedle (wielkość wg uznania)
Zagotować wodę, lekko osolić, wkładać knedle i gotować na małym ogniu około 5 min od wypłynięcia.
Wyjmować łyżką cedzakową, polać musem truskawkowym.
Do truskawek dodać cukier i wszystko razem zmiksować aż będzie gęste.Smacznego.
Przepis został dodany przez:  anullkaa7
Przepis czytano już 4122 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)
















Chcesz być informowany o wszelkich nowościach w serwisie? Wpisz swój adres e-mail:

Wpisz się
Rezygnacja


strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin