|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Kokosanki |
|
Poziom: łatwy Głosów: 3 Ocena: 3.33 Składniki: 300 g mąki,
150 g cukru,
3 łyżeczki proszku do pieczenia,
150 g wiórków kokosowych,
150 g masła (miękkiego),
2 jaja,
1 i pół łyżki rumu (amaretto) - lub olejek rumowy,
1 - 2 łyżki śmietany.
|
Opis przygotowania: Mąkę, proszek do pieczenia i cukier przesiać przez sito do miski i wymieszać z wiórkami. Nastepnie dodac maslo i posiekać go nozem. Dodać jaja, rum i śmietanę. Zagnieść ciasto. Rozwałkować i wycinać małe ciasteczka (2 - 3 cm). Piec na jasny kolor w nagrzanym piekarniku - 15 min. w 170°C z obiegiem powietrza (normalny piec 190°C). |
|
Sposób przygotowania: Pieczone | |
Przepis czytano już 6450 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
|
|
|