przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Kokosanki

Poziom: łatwy
Głosów: 3
Ocena: 3.33
Składniki:
300 g mąki,
150 g cukru,
3 łyżeczki proszku do pieczenia,
150 g wiórków kokosowych,
150 g masła (miękkiego),
2 jaja,
1 i pół łyżki rumu (amaretto) - lub olejek rumowy,
1 - 2 łyżki śmietany.

Opis przygotowania:
Mąkę, proszek do pieczenia i cukier przesiać przez sito do miski i wymieszać z wiórkami. Nastepnie dodac maslo i posiekać go nozem. Dodać jaja, rum i śmietanę. Zagnieść ciasto. Rozwałkować i wycinać małe ciasteczka (2 - 3 cm). Piec na jasny kolor w nagrzanym piekarniku - 15 min. w 170°C z obiegiem powietrza (normalny piec 190°C).
Sposób przygotowania:  Pieczone
Przepis czytano już 6317 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin