Koktajl mleczny z jagodami |
|
Poziom: b. łatwy Czas: 10 min. Porcji: 4 Głosów: 6 Ocena: 4.83 Składniki: - 1 l mleka (może być pełnotłuste)
- łyżeczka cukru waniliowego
- 2 szklanki przebranych jagód (mogą być mrożone)
|
Opis przygotowania: Mleko miksujemy z cukrem waniliowym, dodajemy owoce i miksujemy razem przez minutę lub kilka sekund dłużej (składniki powinny się dobrze spienić). Podajemy w wysokich szklankach, zaraz po przygotowaniu. Do koktajlu zamiast cukru waniliowego można dodać łyżkę płynnego miodu. |
|
Opis / Uwagi: średnio-kaloryczne, tanie
KUCHNIA POLSKA, Ewa Aszkiewicz, wyd.Publicat, fot.Mirosław Baryga |
|
|
Przepis czytano już 5152 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 1) |