przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Kolorowe jarzyny z oliwkami

Poziom: łatwy
Porcji: 4
Głosów: 1
Ocena: 5.00
Składniki:
- 4 małe cukinie
- 3 strąki papryki (zielona, żółta, czerwona)
- 50 dag pomidorów
- 2 cebule
- 1 por
- 4 ząbki czosnku
- 4 łyżki zielonych oliwek
- 4 łyżki czarnych oliwek
- łyżeczka natki pietruszki

Opis przygotowania:
Cebulę obrać, pokroić w krążki i zeszklić na gorącym oleju. Opłukaną cukinię pokroić w plasterki, a oczyszczoną paprykę w paski.
Pomidory sparzyć, opłukać zimną wodą, obrać ze skórki i pokroić w kostkę.
Pora oczyścić z uszkodzonych liści i pokroić w krążki.
Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę,
Do garnka z cebulą dodać cukinię, paprykę, pomidory, pora i czosnek.
Doprawić łyżeczką Vegety i dusić 15 minut pod przykryciem na małym ogniu.
Podawać z pieczywem lub ziemniakami
Przepis został dodany przez:  termar
Przepis czytano już 4508 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin