|  | 
 
 
 | 
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	| Kompot z gruszek |  |  |  | Składniki:Poziom: łatwy Głosów: 0Ocena: 0.00
50 dkg gruszek,
 3 łyżki cukru,
 sok z cytryny lub koncentrat róży,
 0.25 laski wanilii lub cukier waniliowy.
 
 
 |  | Opis przygotowania: Gruszki umyć, obrać, pokrajać w cząstki. Zagotować 2.5 szkl. wody z wanilią i cukrem (wanilię przekrajać wzdłuż). Do wrzącego syropu włożyć gruszki. Ugotować do miękkości. Odstawić. Przyprawić do smaku sokiem z cytryny lub koncentratem róży. Ostudzić wstawiając naczynie z kompotem do zimnej wody. Oziębić w lodówce. Przed podaniem przelać kompot na salaterkę.
 |  |  |  |  |  | Przepis czytano już 7710 razy. |  |  |  |  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  |  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |  
 
 
 
 
 
 | 
 
 
 
 
 
 
 
 
 |  |