|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Kompot z gruszek |
|
Poziom: łatwy Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: 50 dkg gruszek,
3 łyżki cukru,
sok z cytryny lub koncentrat róży,
0.25 laski wanilii lub cukier waniliowy.
|
Opis przygotowania: Gruszki umyć, obrać, pokrajać w cząstki. Zagotować 2.5 szkl. wody z wanilią i cukrem (wanilię przekrajać wzdłuż). Do wrzącego syropu włożyć gruszki. Ugotować do miękkości. Odstawić. Przyprawić do smaku sokiem z cytryny lub koncentratem róży. Ostudzić wstawiając naczynie z kompotem do zimnej wody. Oziębić w lodówce. Przed podaniem przelać kompot na salaterkę. |
|
|
Przepis czytano już 7052 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
|
|
|