przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Kompot z gruszek

Poziom: łatwy
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
50 dkg gruszek,
3 łyżki cukru,
sok z cytryny lub koncentrat róży,
0.25 laski wanilii lub cukier waniliowy.

Opis przygotowania:
Gruszki umyć, obrać, pokrajać w cząstki. Zagotować 2.5 szkl. wody z wanilią i cukrem (wanilię przekrajać wzdłuż). Do wrzącego syropu włożyć gruszki. Ugotować do miękkości. Odstawić. Przyprawić do smaku sokiem z cytryny lub koncentratem róży. Ostudzić wstawiając naczynie z kompotem do zimnej wody. Oziębić w lodówce. Przed podaniem przelać kompot na salaterkę.
Przepis czytano już 6745 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin