przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Kompot ze śliwek suszonych

Poziom: łatwy
Głosów: 1
Ocena: 5.00
Składniki:
35 dkg suszonych śliwek,
20 - 30 dkg cukru,
sok i skórka z połowy cytryny.

Opis przygotowania:
Śliwki opłukać i namoczyć w przegotowanej, wystudzonej wodzie w emaliowanym naczyniu na 10 - 12 h. Po upływie tego czasu ugotować na wolnym ogniu w tej samej wodzie, z dodatkiem cukru.
Śliwek nie należy rozgotowywać. Po zdjęciu z ognia dodać sok z cytryny i niewielką ilość otartej lub suszonej skórki cytrynowej, po czym wystudzić.
Przepis czytano już 5140 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin