przepisy kulinarne
  
Rejestracja | Zapomniałem hasła





Kopytka w sosie pomidorowo-bazyliowym

Poziom: b. łatwy
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- 45 - 70 dkg dojrzałych pomidorów
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 10 liści bazylii
- sól i świeżo zmielony czarny pieprz
- 0.5 szkl. tartego parmezanu

Opis przygotowania:
Obierać pomidory i grubo pokroić. Podgrzać oliwę na głębokiej patelni. Dodać pomidory razem z sokiem. Dusić 10 - 15 min. od czasu do czasu mieszając, aż sos zgęstnieje. Dodać bazylię, sól i pieprz. Gotować kopytka wg przepisu. Wyłożyć kluski na patelnię i wymieszać z sosem. Przełożyć na talerze, posypać parmezanem i natychmiast podawać.
Przepis czytano już 4943 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)
















Chcesz być informowany o wszelkich nowościach w serwisie? Wpisz swój adres e-mail:

Wpisz się
Rezygnacja


strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin