przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Kopytka z jarzynami

Poziom: łatwy
Głosów: 2
Ocena: 2.50
Składniki:
- 800 g mrożonych kopytek
- 500 g dyni
- 2 papryki
- cebula
- ząbek czosnku
- 2 łyżki natki
- 3 łyżki startego sera
- sól
- olej

Przyprawy:
- gałka muszkatołowa
- pieprz czarny mielony

Opis przygotowania:
Cebulę i czosnek obrać, pokroić. Papryki umyć, opiec, zdjąć skórkę, oczyścić, pokroić. Dynię przekroić, obrać, wyciąć część z pestkami. Gotować w osolonej wodzie 15 min. Lekko twardą dynię odcedzić, przestudzić, pokroić w kostkę, wymieszać z czosnkiem, cebulą, papryką i 4 łyżkami oleju. Przyprawić. Kopytka ugotować w osolonej wodzie na pół twardo, odcedzić, włożyć do naczynia do zapiekania. Dodać jarzyny. Posypać serem i natką. Zapiekać 10 min. w temperaturze 180 stopni C.
Sposób przygotowania:  Zapiekane
Przepis czytano już 6004 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin