|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Kora orzechowa |
|
Poziom: średni Głosów: 1 Ocena: 2.00 Składniki: - 8 białek
- 20 dag cukru
- - 3 żółtka
- 10 dag orzechów zmielonych
- 10 dag orzechów posiekanych
- 10 dag kokosu
- 10 dag rodzynek
1 łyżka mąki pszennej
KREM:
- 1 puszka brzoskwiń
- 1,5 k. margaryny
- 3 łyżki cukru
- 2 budynie śmietankowe
- 3/4 szkl. wody
- 1 łyżka maki ziemniaczanej
- 5 żółtek (z ciasta)
- 2 op. ciastka delicje
- kawa ze spirytusem
- 2galaretki
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
|
Opis przygotowania: Białka ubić dodać cukier, potem żółtka i pozostałe składniki, upiec dwa placki.
Sok z brzoskwiń zagotować z cukrem, dolać rozrobiony w wodzie budyń z 5 żółtkami mąką, zagotować i wystudzić. Utrzeć margarynę dodając po łyżce budyniu.
Na jeden placek wyłożyć połowę masy, na to delicje namoczone w kawie, reszta masy , na to drugie ciasto. Na cieście rozkładamy brzoskwinie i zalewamy 2 galaretkami brzoskwiniowymi lub pomarańczowymi. Smacznego. |
|
|
Przepis został dodany przez: mlynek | Przepis czytano już 5740 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
|
|
|