przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Kotlety z gotowanego kurczaka i pieczarek


Poziom: łatwy
Czas: 20 min.
Porcji: 2
Głosów: 5
Ocena: 4.60
Składniki:
- 1 duże udko kurczaka ugotowane
- 2 duże pieczarki
- 1 jajko
- 1 łyżka sosu sojowego
- pieprz mielony
- bułka tarta
- 3 łyżki oleju
- 1 łyżka masła

Opis przygotowania:
Udko kurczaka pozbawić kości, skóry i chrząstek. Czyste mięso drobno pokroić . 1 pieczarkę drobno usiekać i usmażyć na rumiano na 1 łyżce oleju . Dodać do mięsa z kurczaka. Jajko rozbełtać i podzielić na dwie części. ½ jajka dodać do masy mięsno pieczarkowej, a drugą pozostawić do panierowania. Masę na kotlety doprawić sosem sojowym i pieprzem . Dosypać do niej 2 łyżki bułki tartej. Wyrobić i uformować 2 kotleciki . Panierować je w jajku i bułce tartej. Smażyć na 2 łyżkach oliwy i łyżce masła. Zdjąć z patelni i włożyć na pozostały tłuszcz pokrojoną w plasterki drugą pieczarkę . Usmażyć ją na rumiano. Kotlety ponownie włożyć na patelnię i chwilę smażyć z plasterkami pieczarki
Opis / Uwagi:
Smaczne kotleciki z kurczaka z pieczarkami. Pomysł na wykorzystanie mięsa kurczaka po ugotowaniu na nim zupy
Region:  Kuchnia polska
Sposób przygotowania:  Smażone
Przepis został dodany przez:  babciagramolka
Przepis czytano już 14860 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin