przepisy kulinarne
  
Rejestracja | Zapomniałem hasła





Kotlety z ryżu i jarzyn

Poziom: łatwy
Głosów: 6
Ocena: 1.67
Składniki:
- 20 dkg ryżu
- szkl. mleka
- 20 dkg porów
- 10 dkg marchwi
- 10 dkg selera
- 10 dkg włoskiej kapusty
- 4 łyżki tartej bułki
- 3 łyżki tłuszczu
- łyżka masła
- sól
- pieprz
- imbir
- 3 jaja
- łyżka mąki ziemniaczanej

Opis przygotowania:
Ryż ugotować na sypko na mleku z dodatkiem wody. Warzywa oczyścić, drobno pokrajać i udusić w maśle. Gdy są miękkie ostudzić i dodać do ryżu. Masę dokładnie wyrobić, wbić jaja, dodać przyprawy, wsypać tartą bułkę. Z masy formować owalne kotlety po dwa na osobę i smażyć na tłuszczu. Podawać z sosem pomidorowym lub grzybowym.
Sposób przygotowania:  Smażone
Przepis czytano już 7138 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)
















Chcesz być informowany o wszelkich nowościach w serwisie? Wpisz swój adres e-mail:

Wpisz się
Rezygnacja


strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin