Królewska sałatka- warstwowa z ananasem |
|
Poziom: średni Czas: 30 min. Głosów: 1 Ocena: 5.00 Składniki: 20 dag selera konserwowego(1 słoik)
1 puszka kukurydzy konserwowej
1 puszka ananasa w syropie
1 średnia surowa marchewka(ok. 15 dag)
1 mały por
1 puszka czerwonej fasoli konserwowej
5 jajek
7 łyżek majonezu
|
Opis przygotowania: Seler konserwowy i kukurydzę osączyć z zalewy. Ananasa osączyć z zalewy i pokroić w kostkę. Marchewkę obrać, opłukać i zetrzeć na tarce o małych oczkach. Por opłukać i pokroić w kostkę. Czerwoną fasolę osączyć z zalewy. Jajka ugotować na twardo i ostudzić. Białka zetrzeć osobno na tarce o dużych oczkach a żółtka na tarce o małych oczkach.
W dużej przeźroczystej salaterce układać przygotowane składniki w następującej kolejności: seler konserwowy, kukurydza, ananas, 3 łyżki majonezu, marchewka, por, czerwona fasola, białko, 4 łyżki majonezu i na górę żółtka.
Gotową sałatkę włożyć na 24 godziny do lodówki. |
|
Sposób przygotowania: Na zimno |
|
Przepis został dodany przez: adam |
Przepis czytano już 6547 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |