przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Królewska sałatka- warstwowa z ananasem

Poziom: średni
Czas: 30 min.
Głosów: 1
Ocena: 5.00
Składniki:
20 dag selera konserwowego(1 słoik)
1 puszka kukurydzy konserwowej
1 puszka ananasa w syropie
1 średnia surowa marchewka(ok. 15 dag)
1 mały por
1 puszka czerwonej fasoli konserwowej
5 jajek
7 łyżek majonezu

Opis przygotowania:
Seler konserwowy i kukurydzę osączyć z zalewy. Ananasa osączyć z zalewy i pokroić w kostkę. Marchewkę obrać, opłukać i zetrzeć na tarce o małych oczkach. Por opłukać i pokroić w kostkę. Czerwoną fasolę osączyć z zalewy. Jajka ugotować na twardo i ostudzić. Białka zetrzeć osobno na tarce o dużych oczkach a żółtka na tarce o małych oczkach.
W dużej przeźroczystej salaterce układać przygotowane składniki w następującej kolejności: seler konserwowy, kukurydza, ananas, 3 łyżki majonezu, marchewka, por, czerwona fasola, białko, 4 łyżki majonezu i na górę żółtka.
Gotową sałatkę włożyć na 24 godziny do lodówki.
Sposób przygotowania:  Na zimno
Przepis został dodany przez:  adam
Przepis czytano już 6616 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin