|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Królik z prawdziwkami |
|
Poziom: średni Głosów: 10 Ocena: 2.60 Składniki: Comber i udka z 1 królika
2 cebule
1 łyżka oleju
1 łyżka mąki
1 łyżka tłuszczu
2 pomidory
25 dag prawdziwków (albo kurek, opieniek lub innych aromatycznych grzybów)
10 dag wędzonego boczku
0,5 szklanki białego wytrawnego wina; sól
tymianek
rozmaryn
jałowiec i pieprz do smaku,
siekana natka pietruszki
|
Opis przygotowania: Oczyszczoną i posiekaną cebulę wymieszać 2 roztartymi przyprawami (łącznie 2 łyżki przypraw) i olejem, przełożyć tą mieszaniną pokrojone na kawałki udka i comber, odstawić na dobę do chłodu. Po tym czasie mięso wyjąć, posolić, oprószyć mąką. W szybkowarze rozgrzać tłuszcz, usmażyć na nim boczek, wyjąć skwarki. Włożyć do szybkowaru na tłuszcz mięso i obrumienić, dodać cebulę z przyprawami, którymi obłożone było mięso, skwarki z boczku i wino, wkroić sparzone i obrane ze skórki pomidory. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 20 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. W tym czasie oczyścić, pokroić i usmażyć grzyby, które po otwarciu szybkowaru dodać do królika i chwilę podusić razem bez przykrycia, mieszając, by nie przywarło do dna. |
|
Sposób przygotowania: Szybkowar | |
Przepis czytano już 18652 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
|
|
|