|  | 
 
 
 | 
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	| Królik z prawdziwkami |  |  |  | Składniki:Poziom: średni Głosów: 10Ocena: 2.60
Comber i udka z 1 królika
 2 cebule
 1 łyżka oleju
 1 łyżka mąki
 1 łyżka tłuszczu
 2 pomidory
 25 dag prawdziwków (albo kurek, opieniek lub innych aromatycznych grzybów)
 10 dag wędzonego boczku
 0,5 szklanki białego wytrawnego wina; sól
 tymianek
 rozmaryn
 jałowiec i pieprz do smaku,
 siekana natka pietruszki
 
 
 |  | Opis przygotowania: Oczyszczoną i posiekaną cebulę wymieszać 2 roztartymi przyprawami (łącznie 2 łyżki przypraw) i olejem, przełożyć tą mieszaniną pokrojone na kawałki udka i comber, odstawić na dobę do chłodu. Po tym czasie mięso wyjąć, posolić, oprószyć mąką. W szybkowarze rozgrzać tłuszcz, usmażyć na nim boczek, wyjąć skwarki. Włożyć do szybkowaru na tłuszcz mięso i obrumienić, dodać cebulę z przyprawami, którymi obłożone było mięso, skwarki z boczku i wino, wkroić sparzone i obrane ze skórki pomidory. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 20 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. W tym czasie oczyścić, pokroić i usmażyć grzyby, które po otwarciu szybkowaru dodać do królika i chwilę podusić razem bez przykrycia, mieszając, by nie przywarło do dna.
 |  |  |  | Sposób przygotowania:  Szybkowar |  |  |  | Przepis czytano już 19384 razy. |  |  |  |  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  |  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |  
 
 
 
 
 
 | 
 
 
 
 
 
 
 
 
 |  |