|  | 
 
 
 | 
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	| Krem pietruszkowo-selerowy |  |  |  | Składniki:Poziom: łatwy Głosów: 0Ocena: 0.00
- 150 g marchwi
 - 150 g pietruszki
 - 150 g selera
 - 1 szalotka
 - 1 łyżka masła
 - 250 ml mleka
 - sól, pieprz
 - 1 łyżeczka suszonego tymianku
 - pieprz kajeński
 - 125 ml śmietany kremówki
 - 1/2 pęczka natki pietruszki
 
 
 |  | Opis przygotowania: Marchew, pietruszkę i seler oczyścić, opłukać, osączyć i pokroić w małą kostkę. Szalotkę oczyścić i posiekać. W dużym garnku roztopić masło i poddusić w nim przygotowane warzywa. Wlać mleko i 0,5 litra wody. Całość doprawić solą, pieprzem, pieprzem kajeńskim i tymiankiem.
 Gotować na wolnym ogniu pod przykryciem około 20 minut.
 Zupę zmiksować. Śmietanę ubić, dodać do przestudzonej zupy i delikatnie wymieszać. Natkę pietruszki opłukać, osączyć i posiekać.
 Zupę podgrzać, wlać do talerzy lub kamionkowych miseczek. Każdą porcję posypać pietruszką.
 Podawać z bagietką.
 |  |  |  | Sposób przygotowania:  Gotowane |  |  |  | Przepis czytano już 6091 razy. |  |  |  |  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  |  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |  
 
 
 
 
 
 | 
 
 
 
 
 
 
 
 
 |  |