|  | 
 
 
 | 
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	| Krem ze szparagów |  |  |  | Składniki:Poziom: średni Głosów: 0Ocena: 0.00
- 2 pęczki szparagów
 - 2 l bulionu drobiowego
 - 50 ml śmietany
 - wiązka trybuli
 - szczypta gałki muszkatołowej
 - sól, pieprz
 
 
 |  | Opis przygotowania: Szparagi oczyścić, pokroić w kawałki (czubki szparagów zostawić do dekoracji) i włożyć do garnka z gorącym bulionem, gotować 10 min. Śmietanę odparować do 1/3 objętości, posolić, dodać pieprz i szczyptę gałki muszkatołowej. Szparagi wyjąć za pomocą łyżki durszlakowej, włożyć do miksera, zmiksować, dodać 3 łyżki bulionu. Przełożyć do rondla i dodać przygotowaną śmietanę, zamieszać. Krem podgrzać na małym ogniu ale nie gotować. Posypać trybulą, udekorować czubkami szparagów, podsmażonymi wcześniej na maśle.
 |  |  |  | Region:  Kuchnia polska |  |  |  | Przepis czytano już 7783 razy. |  |  |  |  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  |  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |  
 
 
 
 
 
 | 
 
 
 
 
 
 
 
 
 |  |