|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Krem ze szparagów |
|
Poziom: średni Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - 2 pęczki szparagów
- 2 l bulionu drobiowego
- 50 ml śmietany
- wiązka trybuli
- szczypta gałki muszkatołowej
- sól, pieprz
|
Opis przygotowania: Szparagi oczyścić, pokroić w kawałki (czubki szparagów zostawić do dekoracji) i włożyć do garnka z gorącym bulionem, gotować 10 min. Śmietanę odparować do 1/3 objętości, posolić, dodać pieprz i szczyptę gałki muszkatołowej. Szparagi wyjąć za pomocą łyżki durszlakowej, włożyć do miksera, zmiksować, dodać 3 łyżki bulionu. Przełożyć do rondla i dodać przygotowaną śmietanę, zamieszać. Krem podgrzać na małym ogniu ale nie gotować. Posypać trybulą, udekorować czubkami szparagów, podsmażonymi wcześniej na maśle. |
|
Region: Kuchnia polska | |
Przepis czytano już 7099 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
|
|
|