przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Krewetki z wermutem


Poziom: łatwy
Czas: 20 min.
Porcji: 1-2 osób
Głosów: 2
Ocena: 5.00
Składniki:
- 10 surowych krewetek 16/20 w skorupach
- 30 g masła
- 2 ząbki czosnku
- 80 ml wytrawnego wermutu
- 80 ml śmietanki 18%
- sól
- słodka papryka w proszku

Opis przygotowania:
Krewetki obrać ze skorup. Na patelni rozgrzać masło, wrzucić grubo posiekany czosnek. Po chwili dodać krewetki i skorupy. Smażyć kilka minut, zamieszać. Kiedy krewetki staną się różowe, wlać wermut, zagotować. Zdjąć z patelni krewetki, skorupy i czosnek, do odparowującego się wermutu wlać śmietankę. Chwilę gotować na małym ogniu, doprawić. Włożyć do sosu krewetki i podawać. W skorupach jest dużo smaku, dlatego dodaje się je do smażenia
Opis / Uwagi:
autor przepisu: Agnieszka Kręglicka
Przepis czytano już 5226 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin